Marimba ‘mini’ betonozható tartólábbal

(1 vásárlói értékelés)

616.000 Ft

Termékkód: CNH-1406 – Tegye egyedivé a játszóteret zene művészek által fejlesztett játszótéri hangszerekkel, amelyek a játék és az alkotás élményét ötvözve fejlesztik a gyermekek ritmusérzékét, hallását és kreativitását. A marimba ‘mini’ alkalmas változatos dallamok megszólaltatására, az eszközhöz tartozik még két gumi ütő pálca is, amelyek segítségével a fém lapokat megütve hozhatjuk létre a különböző hangokat.

Cikkszám: CNH-1406 Kategóriák: , ,

Leírás

Marimba ‘mini’ betonozható tartólábbal

Termékkód:CNH-1406

Termékjellemzők:

A marimba ‘mini’ a legújabb termékcsaládunk tagja amely a zenekedvelő gyermekek, kamaszok és felnőttek figyelmét hívatott felkelteni. A játszótéri hangszerek korhatártól függetlenül hívogatnak mindenkit, aki kipróbálná hogyan szól a szabadban egy hangszer és milyen lehetőségeket kínál a dallam alkotásra. Ajánljuk zene iskolák udvarára, művészeti és általános iskolák udvarára és közterekre is. A játék két kötélre erősített változó hosszúságú fémcsövekből áll amelyek megütve más-más hangon szólalnak meg. A marimba az ütőhangszerek kategóriájába tartozik. Fémcsövekből áll, amelyek lágy és harmonikus hangzásúakA játéktechnikája nagyon egyszerű, üsse meg csövek középső részeit bármilyen ütemben ennek megfelelően létrehozva egy hangot, majd ezt kombinálva alkosson egy dallamot a különböző csövek más-más hangjával.

Felhasznált anyagok, szerkezeti felépítés: Porfestett fém tartóláb, HDPE műanyag panelek és ütő, porfestett aluminium hengerek.

Telepítés: A termék telepítése laza szerkezetű talaj esetén betonozással történik. A betontuskó elkészítésénél figyeljünk arra, hogy a talajszinttől legalább 40 cm-rel lejjebb fejezzük be a betonozást. A beton megszilárdulását követően (beton kötési ideje legalább 10-15 nap időjárástól függően) biztonságosan használható a játékeszköz. Meglévő beton és más kemény felületekre  lapos horgonnyal célszerű a telepítés.

Szabad tér: 14 m2

Hangszer kapcsolódó dokumentumai:

CNH-1406 Marimba ‘mini’ betonozható tartólábbal:Szabad tér

CNH-1406 Marimba ‘mini’ betonozható tartólábbal:Talajábra

JÁTSZÓTÉRI HANGSZEREK

ZENE. JÁTÉK. FEJLŐDÉS.

5 OK, AMIÉRT A ZENÉLÉS JÓ HATÁSSAL VAN A GYERMEK FEJLŐDÉSÉRE

Bizonyított tény, hogy a hangszeres zene tanulás fejleszti a kognitív képességeket, és számos területen jótékony hatással van a gyermek fejlődésére, 5 pontban összegyűjtöttük a zenélés pozitív hatásait, amelyek a köztéri hangszerek által is megtapasztalhatóak.

Koncentráció és összehangolás – amikor hangszeren játszunk egyidejűleg több helyre kell összpontosítani, így például a tempó, a ritmus, a dallam, a pontos hangok megtalálása, a mozdulatsor amellyel ezt létrehozzuk és ehhez akár még az ének is társulhat, ez egy komplex feladatsor, amely hozzájárul, hogy a gyermek megtanulja egyszerre több helyre összpontosítani a figyelmét

Memorizálás – gondoljunk csak a mondókákra, dalokra, amelyet a gyerekek előszeretettel ismételgetnek akár játék közben is, ezek a rövid dallamos szójátékok nem hiába szerves részei az óvodai / iskolai oktatásnak, hiszen fontos szerepük van a memorizálás fejlődésében,ezek átültethetőek a hangszeres játékba is, amelyek akár óvodai csoportos foglalkozásokba is bevonhatóak

Kreativitás – egy hangszer az egyéni dallam alkotásra csábítja a gyerekeket, ezzel felébresztve alkotó vágyukat, a hangszeres zenéléssel a gyermek kibontakoztathatja a benne rejlő kreativitást, a köztéri hangszerek használata ráadásul rendkívül egyszerű, nem igényel előzetes tudást, mégis sokszínű dallamokat hozhatunk létre általuk, és természetesen bármikor és bárki részére elérhetőek, ez ösztönzőleg hat és kísérletezésre buzdít

Szociális kompetenciák – a köztéri hangszereken egyszerre többen is játszhatnak, akár más-más eszközökön, akár ugyanazon duett formációban, bármelyik felállás is valósuljon meg, a közös zene alkotás során a gyermek szociális készségeit is fejleszti, megtanulhat összehangoltan és együttműködve játszani, így az egyéni alkotás élménye mellett a szociális készségek is fejlődnek

Rehabilitáció és integráció – a hangszeres, csoportos zenélés komoly szerepet játszhat a rehabilitációban és az integrációban egyaránt, a zene közösség kovácsoló és terápiás hatásait már régóta ismerjük, napjainkban pedig egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, így már több program is él, amelyek a közös zenélés jótékony hatásaival igyekeznek a elősegíteni az egyén rehabilitációját vagy integrációját, erről a hivatkozásainkban bővebben is olvashatnak.

Hivatkozások:

További információk

Tömeg

22 kg

Termékkód

CNH-1406

Méret

90 × 63 × 114 cm

Elemei

• Porfestett fém tartóoszlop
• Feszítő kötelek
• 9 db hangszercső
• Gumi ütőpálca
• HDPE műanyag összekötő elemek

Színválaszték

a képen látható szín összeállításban kapható

Marimba ‘mini’ betonozható tartólábbal termékről 1 értékelés

5,0 Értékelés
1-1 of 1 review
Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In