, ,

Dob ‘maxi’ betonozható tartólábbal

965.200 Ft

Termékkód: CNH-1405 A dob ‘maxi’ egy üreges  fém dob alapú ütős hangszer, amelyen egyszerre ketten is játszhatnak. A  fémdobot a gyermek az ujjával vagy tenyerével megütve szólaltathatja meg, ezzel dallamot és ritmust létrehozva. Ez az eszköz ideális a spontán zenélésre a játszótéren vagy a parkban. A szetteknél javasoljuk a marimba ‘solo’ vagy a  xilofon ‘solo’.-val  együtt.

Cikkszám: CNH-1405 Kategóriák: , ,

Dob ‘maxi’ betonozható tartólábbal

Termékkód: CNH-1405

Termékjellemzők: Kültéri, hangolt idiofon hangszer,mely a saját testének rezgésével hoz létre hangot. A termék kézzel és ütővel is megszólaltatható. Egyéni és csoportos használatra is alkalmas. Hangja lágy, elmosódó, nem irritálja sem a felhasználót sem a környezetet.

A termék megfelel az MSZ EN 1176-1:2017 és az EN 1176-07:2008  szabványpontoknak és a TÜV Rheinland által kibocsátott játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

Felhasznált anyagok, szerkezeti felépítés: Porfestett fém tartó ószlop tetején található a szintén porfestett acél hangszer test.

Telepítés:  Betonozással lehet biztosítani a hangszer megfelelő telepítését, akár puha felületekre is (gyep, homok). Az összekötő, hangtovábbító csövet a két oszlop között kiásott kb 15-25 cm mély árokba kell lefektetni és a két hangoszlop erre kialakított nyílásához rögzíteni.  Ügyeljünk rá, hogy a betonozást 40 cm-el a talajszint alatt fejezzük be.

Szabad tér: 15,5 m2

Hangszer kapcsolódó dokumentumai:

CNH-1405 Dob ‘maxi’ betonozható tartólábbal: Szabad tér

CNH-1405 Dob ‘maxi’ betonozható tartólábbal: Talajábra

A dob ‘maxi’ változata kifejezetten arra lett kifejlesztve, hogy egyszerre ketten használhassák, nevét is innen kapta. Az eszköz mellett kialakításra került két ülőke is, amely kényelmesebbé teszi a hangszer használatát. Minden gyermek élvezni fogja a játékot ezen a hangszeren, zenei képességeitől függetlenül.  Ezért ajánljuk kisebbeknek, de kamaszok és felnőttek is bátran használhatják, alkalmas zenei és művészeti iskolák udvarára, de bármely oktatási intézmény vagy település közterén jó szolgálatot tesz.

 

JÁTSZÓTÉRI HANGSZEREK

Zene. Játék. Fejlődés.

5 ok, amiért a zenélés jó hatással van a gyermek fejlődésére

Bizonyított tény, hogy a hangszeres zene tanulás fejleszti a kognitív képességeket, és számos területen jótékony hatással van a gyermek fejlődésére, 5 pontban összegyűjtöttük a zenélés pozitív hatásait, amelyek a köztéri hangszerek által is megtapasztalhatóak.

Koncentráció és összehangolás – amikor hangszeren játszunk egyidejűleg több helyre kell összpontosítani, így például a tempó, a ritmus, a dallam, a pontos hangok megtalálása, a mozdulatsor amellyel ezt létrehozzuk és ehhez akár még az ének is társulhat, ez egy komplex feladatsor, amely hozzájárul, hogy a gyermek megtanulja egyszerre több helyre összpontosítani a figyelmét

Memorizálás – gondoljunk csak a mondókákra, dalokra, amelyet a gyerekek előszeretettel ismételgetnek akár játék közben is, ezek a rövid dallamos szójátékok nem hiába szerves részei az óvodai / iskolai oktatásnak, hiszen fontos szerepük van a memorizálás fejlődésében,ezek átültethetőek a hangszeres játékba is, amelyek akár óvodai csoportos foglalkozásokba is bevonhatóak

Kreativitás – egy hangszer az egyéni dallam alkotásra csábítja a gyerekeket, ezzel felébresztve alkotó vágyukat, a hangszeres zenéléssel a gyermek kibontakoztathatja a benne rejlő kreativitást, a köztéri hangszerek használata ráadásul rendkívül egyszerű, nem igényel előzetes tudást, mégis sokszínű dallamokat hozhatunk létre általuk, és természetesen bármikor és bárki részére elérhetőek, ez ösztönzőleg hat és kísérletezésre buzdít

Szociális kompetenciák – a köztéri hangszereken egyszerre többen is játszhatnak, akár más-más eszközökön, akár ugyanazon duett formációban, bármelyik felállás is valósuljon meg, a közös zene alkotás során a gyermek szociális készségeit is fejleszti, megtanulhat összehangoltan és együttműködve játszani, így az egyéni alkotás élménye mellett a szociális készségek is fejlődnek

Rehabilitáció és integráció – a hangszeres, csoportos zenélés komoly szerepet játszhat a rehabilitációban és az integrációban egyaránt, a zene közösség kovácsoló és terápiás hatásait már régóta ismerjük, napjainkban pedig egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, így már több program is él, amelyek a közös zenélés jótékony hatásaival igyekeznek a elősegíteni az egyén rehabilitációját vagy integrációját, erről a hivatkozásainkban bővebben is olvashatnak.

Hivatkozások:

Tömeg

35 kg

Méretek

139 × 55 × 69 cm

Termékkód

CNH-1405

Színválaszték

képen látható szín összeállításban kapható

Elemei

• 2 db HDPE műanyag ülőke
• Porfestett fém tartóoszlopok
• Fém dob

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart
Scroll to Top