Scroll to Top

Csőharang oszlop – Ella – betonozható tartólábbal

, ,

Csőharang oszlop – Ella – betonozható tartólábbal

1.432.243 Ft

Termékkód: CNH-1413 – Ajánljuk zenei és művészeti iskolák udvarára, de bármely oktatási intézmény vagy település közterén jó szolgálatot tesz, jól párosítható más köztéri hangszerekkel is, például a tam-tam dobbal és a xilofon ‘maxi’ köztéri hangszerekkel remekül kombinálható. A játék fejleszti a kreativitást, a ritmusérzéket és a kézügyességet is.  Használat során a legváltozatosabb dallamok szólaltathatóak meg általa.

Cikkszám: CNH-1413 Kategóriák: , ,

Leírás

Csőharang oszlop – Ella – betonozható tartólábbal

Termékkód: CNH-1413

Termékjellemzők:

Az „Ella” szabadon álló, különböző hosszúságú, hangolt fémcsövekből álló csőharangokból áll. Minél hosszabb a cső, annál mélyebb hangot ad ki A hét darab porfestett aluminium csövet a HDPE ütőkkel lehet megszólaltatni. A csövek felhangoltak, méretükkel változik a hangmagasság is. Minél hosszabb a cső, annál mélyebb a hangja, ezzel kísérletezve különböző rendkívül változatos dallamokat lehet megszólaltatni a csengő oszlopokon. A köztéri hangszeren egyszerre ketten is játszhatnak, így páros játékokban is használható eszközként, valamint alkalmas a csapatmunka készségének fejlesztésére is.

Magára a hangszerre a magas frekvenciák és az aliquotált hangok finom skálája jellemző. Ahhoz, hogy élvezhessük a csőharangok igéző hangját, a cső közepét kell ütögetni ütővel, hogy hangot adjanak. Még a legegyszerűbb, intuitívan leütött ritmus is érdekes dallamot eredményez. A csőharangokon ketten tudnak játszani.

A termék megfelel az MSZ EN 1176-1:2017 és az EN 1176-07:2008  szabványpontoknak és játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

Felhasznált anyagok, szerkezeti felépítés:7 darab porfestett aluminium cső, porfestett acél tartó szerkezet, HDPE ütő készlet.

Telepítés: A termék telepítése laza szerkezetű talaj esetén betonozással történik. A betontuskó elkészítésénél figyeljünk arra, hogy a talajszinttől legalább 40 cm-rel lejjebb fejezzük be a betonozást. A beton megszilárdulását követően (beton kötési ideje legalább 10-15 nap időjárástól függően) biztonságosan használható a játékeszköz. Meglévő beton és más kemény felületekre  lapos horgonnyal célszerű a telepítés.

Szabad tér: 15,3 m2

Hangszer kapcsolódó dokumentumai:

CNH-1413 Csőharang oszlop – Ella – betonozható tartólábbal: Szabad tér

 

JÁTSZÓTÉRI HANGSZEREK

ZENE. JÁTÉK. FEJLŐDÉS.

5 OK, AMIÉRT A ZENÉLÉS JÓ HATÁSSAL VAN A GYERMEK FEJLŐDÉSÉRE

Bizonyított tény, hogy a hangszeres zene tanulás fejleszti a kognitív képességeket, és számos területen jótékony hatással van a gyermek fejlődésére, 5 pontban összegyűjtöttük a zenélés pozitív hatásait, amelyek a köztéri hangszerek által is megtapasztalhatóak.

Koncentráció és összehangolás – amikor hangszeren játszunk egyidejűleg több helyre kell összpontosítani, így például a tempó, a ritmus, a dallam, a pontos hangok megtalálása, a mozdulatsor amellyel ezt létrehozzuk és ehhez akár még az ének is társulhat, ez egy komplex feladatsor, amely hozzájárul, hogy a gyermek megtanulja egyszerre több helyre összpontosítani a figyelmét

Memorizálás – gondoljunk csak a mondókákra, dalokra, amelyet a gyerekek előszeretettel ismételgetnek akár játék közben is, ezek a rövid dallamos szójátékok nem hiába szerves részei az óvodai / iskolai oktatásnak, hiszen fontos szerepük van a memorizálás fejlődésében,ezek átültethetőek a hangszeres játékba is, amelyek akár óvodai csoportos foglalkozásokba is bevonhatóak

Kreativitás – egy hangszer az egyéni dallam alkotásra csábítja a gyerekeket, ezzel felébresztve alkotó vágyukat, a hangszeres zenéléssel a gyermek kibontakoztathatja a benne rejlő kreativitást, a köztéri hangszerek használata ráadásul rendkívül egyszerű, nem igényel előzetes tudást, mégis sokszínű dallamokat hozhatunk létre általuk, és természetesen bármikor és bárki részére elérhetőek, ez ösztönzőleg hat és kísérletezésre buzdít

Szociális kompetenciák – a köztéri hangszereken egyszerre többen is játszhatnak, akár más-más eszközökön, akár ugyanazon duett formációban, bármelyik felállás is valósuljon meg, a közös zene alkotás során a gyermek szociális készségeit is fejleszti, megtanulhat összehangoltan és együttműködve játszani, így az egyéni alkotás élménye mellett a szociális készségek is fejlődnek

Rehabilitáció és integráció – a hangszeres, csoportos zenélés komoly szerepet játszhat a rehabilitációban és az integrációban egyaránt, a zene közösség kovácsoló és terápiás hatásait már régóta ismerjük, napjainkban pedig egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, így már több program is él, amelyek a közös zenélés jótékony hatásaival igyekeznek a elősegíteni az egyén rehabilitációját vagy integrációját, erről a hivatkozásainkban bővebben is olvashatnak.

Hivatkozások:

További információk

Tömeg 60 kg
Termékkód

CNH-1413

Méret

18 × 88 × 177 cm

Színválaszték

a képen látható szín összeállításban kapható

Vélemények (0)

Értékelések

There are no reviews yet

Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In
Shopping Cart
Scroll to Top