Scroll to Top

Cső telefon betonozható tartólábbal

, ,

Cső telefon betonozható tartólábbal

(2 vásárlói értékelés)

571.500 Ft

Termékkód: CNH-1410 A játék abból áll, hogy két gyermek a cső két végéről egymásnak suttog, énekel vagy egyéb hangokat, “titkos üzeneteket” küld. A hangokat kívülről nem lehet hallani, kizárólag a játék másik résztvevője hallhatja, ezért az eszköz beépíthető különböző csoport játékokba, ahol a gyermekek párokban játszanak, akár a süket telefon nevű játékba is, amelyről a nevét kapta az eszköz.

Cikkszám: CNH-1410 Kategóriák: , ,

Leírás

Cső telefon betonozható tartólábbal

Termékkód: CNH-1410
Termékjellemzők: A Csőtelefon két fémoszlopból áll, amelyek végei erősítő tölcsérrel vannak felszerelve. A játék két végét egy hangvezető cső köti össze, így az eszköz egyik végén leadott hang a másik oldalon fog kijönni. A játékot használók, úgy kommunikálhatnak , hogy azt csak ők hallják. A gyerekek megismerkedhetnek az akusztika alapjaival az eszköz által. A játszó eszközt ajánljuk kültéri hangszer szettek mellé kiegészítő játékként, de bármely játszótéren egyedi érdekességként is jól szerepel, valamint kiválóan beépíthető óvodai csoportfoglalkozásokba és csapatjátékra nevelő játékokba is, ezáltal ez az egyszerű játék eszköz rendkívül sokoldalúan kihasználható.

A termék megfelel az MSZ EN 1176-1:2017 és az EN 1176-07:2008  szabványpontoknak és játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

Felhasznált anyagok, szerkezeti felépítés: 2 db HDPE erősítő tölcsér, 2 db porfestett fém hangoszlop, 15 m hangvezető műanyag cső amely lehetővé teszi az alkotóelemek tetszőleges (15 métert meg nem haladó) távolságban való elhelyezését. Kizárólag földhorgonnyal kapható eszköz.

Telepítés: Betonozással lehet biztosítani a hangszer megfelelő telepítését, akár puha felületekre is (gyep, homok). Az összekötő, hangtovábbító csövet a két oszlop között kiásott kb 15-25 cm mély árokba kell lefektetni és a két hangoszlop erre kialakított nyílásához rögzíteni.  Ügyeljünk rá, hogy a betonozást 40 cm-el a talajszint alatt fejezzük be.

Szabad tér: 9,3 m2

 

Hangszer kapcsolódó dokumentumai:

CNH-1410 Cső telefon betonozható tartólábbal: Szabad tér

CNH-1410 Cső telefon betonozható tartólábbal: Talajábra

 

JÁTSZÓTÉRI HANGSZEREK

Zene. Játék. Fejlődés.

5 ok, amiért a zenélés jó hatással van a gyermek fejlődésére

Bizonyított tény, hogy a hangszeres zene tanulás fejleszti a kognitív képességeket, és számos területen jótékony hatással van a gyermek fejlődésére, 5 pontban összegyűjtöttük a zenélés pozitív hatásait, amelyek a köztéri hangszerek által is megtapasztalhatóak.

Koncentráció és összehangolás – amikor hangszeren játszunk egyidejűleg több helyre kell összpontosítani, így például a tempó, a ritmus, a dallam, a pontos hangok megtalálása, a mozdulatsor amellyel ezt létrehozzuk és ehhez akár még az ének is társulhat, ez egy komplex feladatsor, amely hozzájárul, hogy a gyermek megtanulja egyszerre több helyre összpontosítani a figyelmét

Memorizálás – gondoljunk csak a mondókákra, dalokra, amelyet a gyerekek előszeretettel ismételgetnek akár játék közben is, ezek a rövid dallamos szójátékok nem hiába szerves részei az óvodai / iskolai oktatásnak, hiszen fontos szerepük van a memorizálás fejlődésében,ezek átültethetőek a hangszeres játékba is, amelyek akár óvodai csoportos foglalkozásokba is bevonhatóak

Kreativitás – egy hangszer az egyéni dallam alkotásra csábítja a gyerekeket, ezzel felébresztve alkotó vágyukat, a hangszeres zenéléssel a gyermek kibontakoztathatja a benne rejlő kreativitást, a köztéri hangszerek használata ráadásul rendkívül egyszerű, nem igényel előzetes tudást, mégis sokszínű dallamokat hozhatunk létre általuk, és természetesen bármikor és bárki részére elérhetőek, ez ösztönzőleg hat és kísérletezésre buzdít

Szociális kompetenciák – a köztéri hangszereken egyszerre többen is játszhatnak, akár más-más eszközökön, akár ugyanazon duett formációban, bármelyik felállás is valósuljon meg, a közös zene alkotás során a gyermek szociális készségeit is fejleszti, megtanulhat összehangoltan és együttműködve játszani, így az egyéni alkotás élménye mellett a szociális készségek is fejlődnek

Rehabilitáció és integráció – a hangszeres, csoportos zenélés komoly szerepet játszhat a rehabilitációban és az integrációban egyaránt, a zene közösség kovácsoló és terápiás hatásait már régóta ismerjük, napjainkban pedig egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, így már több program is él, amelyek a közös zenélés jótékony hatásaival igyekeznek a elősegíteni az egyén rehabilitációját vagy integrációját, erről a hivatkozásainkban bővebben is olvashatnak.

Hivatkozások:

További információk

Tömeg 23 kg
Méretek 1500 × 35 × 140 cm
Termékkód

CNH-1410

Elemei

• 2 db erősítővel felszerelt hajlított porfestett fém cső
• 1 db hangvezető kábel
• 2 db HDPE műanyag hang tárcsa

Színválaszték

képen látható szín összeállításban kapható

Vélemények (2)

Cső telefon betonozható tartólábbal termékről 2 értékelés

5,0 Értékelés
1-2 of 2 reviews
  1. ötletes, jól működik.

  2. Tényleg jól vezeti a hangot, élvezik a gyerekek, könnyen telepíthető.

Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In
Shopping Cart
Scroll to Top