Scroll to Top

Csengő oszlop betonozható tartólábbal

, ,

Csengő oszlop betonozható tartólábbal

1.117.600 Ft

Termékkód: CNH-1409 – Ajánljuk zenei és művészeti iskolák udvarára, de bármely oktatási intézmény vagy település közterén jó szolgálatot tesz, jól párosítható más köztéri hangszerekkel is, például a harang oszloppal és a xilofon ‘mini’ köztéri hangszerekkel remekül kombinálható. A játék fejleszti a kreativitást, a ritmusérzéket és a kézügyességet is.  Használat során a legváltozatosabb dallamok szólaltathatóak meg általa.

Cikkszám: CNH-1409 Kategóriák: , ,

Leírás

Csengő oszlop betonozható tartólábbal

Termékkód: CNH-1409

Termékjellemzők: Különböző hosszúságú fémcsövekből álló ütős harangjáték szett. A hét darab porfestett aluminium csövet a HDPE ütőkkel lehet megszólaltatni. A csövek felhangoltak, méretükkel változik a hangmagasság is. Minél hosszabb a cső, annál mélyebb a hangja, ezzel kísérletezve különböző rendkívül változatos dallamokat lehet megszólaltatni a csengő oszlopokon. A köztéri hangszeren egyszerre ketten is játszhatnak, így páros játékokban is használható eszközként, valamint alkalmas a csapatmunka készségének fejlesztésére is. Minden cső külön telepítést igényel, meggátolandó az összerezgést.

A termék megfelel az MSZ EN 1176-1:2017 és az EN 1176-07:2008  szabványpontoknak és játszótéri megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.

Felhasznált anyagok, szerkezeti felépítés: Porfestett acél tartószerkezet, porfestett aluminium csövek, HDPE ütő készlet.

Telepítés: Beton horgony  biztosítja a hangszer professzionális és stabil telepítését akár puha felületekre is (például gyep, homok). Ügyeljünk rá, hogy a betonozást 40 cm-el a talajszint alatt fejezzük be.

Ajánlott telepítési mélység:  80cm.
Esési tér:  26,8 m2

Hangszer kapcsolódó dokumentumai:

CNH-1409 Csengő oszlop betonozható tartólábbal: Esési tér

CNH-1409 Csengő oszlop betonozható tartólábbal: Talajábra

 

JÁTSZÓTÉRI HANGSZEREK

ZENE. JÁTÉK. FEJLŐDÉS.

5 OK, AMIÉRT A ZENÉLÉS JÓ HATÁSSAL VAN A GYERMEK FEJLŐDÉSÉRE

Bizonyított tény, hogy a hangszeres zene tanulás fejleszti a kognitív képességeket, és számos területen jótékony hatással van a gyermek fejlődésére, 5 pontban összegyűjtöttük a zenélés pozitív hatásait, amelyek a köztéri hangszerek által is megtapasztalhatóak.

Koncentráció és összehangolás – amikor hangszeren játszunk egyidejűleg több helyre kell összpontosítani, így például a tempó, a ritmus, a dallam, a pontos hangok megtalálása, a mozdulatsor amellyel ezt létrehozzuk és ehhez akár még az ének is társulhat, ez egy komplex feladatsor, amely hozzájárul, hogy a gyermek megtanulja egyszerre több helyre összpontosítani a figyelmét

Memorizálás – gondoljunk csak a mondókákra, dalokra, amelyet a gyerekek előszeretettel ismételgetnek akár játék közben is, ezek a rövid dallamos szójátékok nem hiába szerves részei az óvodai / iskolai oktatásnak, hiszen fontos szerepük van a memorizálás fejlődésében,ezek átültethetőek a hangszeres játékba is, amelyek akár óvodai csoportos foglalkozásokba is bevonhatóak

Kreativitás – egy hangszer az egyéni dallam alkotásra csábítja a gyerekeket, ezzel felébresztve alkotó vágyukat, a hangszeres zenéléssel a gyermek kibontakoztathatja a benne rejlő kreativitást, a köztéri hangszerek használata ráadásul rendkívül egyszerű, nem igényel előzetes tudást, mégis sokszínű dallamokat hozhatunk létre általuk, és természetesen bármikor és bárki részére elérhetőek, ez ösztönzőleg hat és kísérletezésre buzdít

Szociális kompetenciák – a köztéri hangszereken egyszerre többen is játszhatnak, akár más-más eszközökön, akár ugyanazon duett formációban, bármelyik felállás is valósuljon meg, a közös zene alkotás során a gyermek szociális készségeit is fejleszti, megtanulhat összehangoltan és együttműködve játszani, így az egyéni alkotás élménye mellett a szociális készségek is fejlődnek

Rehabilitáció és integráció – a hangszeres, csoportos zenélés komoly szerepet játszhat a rehabilitációban és az integrációban egyaránt, a zene közösség kovácsoló és terápiás hatásait már régóta ismerjük, napjainkban pedig egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, így már több program is él, amelyek a közös zenélés jótékony hatásaival igyekeznek a elősegíteni az egyén rehabilitációját vagy integrációját, erről a hivatkozásainkban bővebben is olvashatnak.

Hivatkozások:

További információk

Tömeg 75 kg
Termékkód

CNH-1409

Méret

55 × 175 × 190,5 cm

Elemei

• 7 db hangolt fém cső
• 2 db gumi ütő pálca
• HDPE műanyag ütő pálca tartó

Színválaszték

a képen látható szín összeállításban kapható

Vélemények (0)

Értékelések

There are no reviews yet

Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In
Shopping Cart
Scroll to Top