Telephelyfejlesztés

Uniós támogatásból korszerűsítették a HAÁSZ Kft. játszótéri eszközöket gyártó részlegét Szegeden, a Kálvária Ipari Parkban.

A HAÁSZ Kft. több mint 59 millió forint uniós támogatást nyert a ‘Telephelyfejlesztés’ című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A 119 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás révén nemcsak a termelési kapacitás növekszik meg, hanem új munkahelyeket is teremtünk.

A HAÁSZ Kft. kültéri játszótéri játékok és felszerelések gyártásával, játékalkatrészek és kiegészítők nagykereskedésével foglalkozik. Vásárlóik gyors és problémamentes kiszolgálását szegedi központunkból látjuk el. Termékeink annyira keresettek, hogy a jelenleginél jóval több árut is tudnánk értékesíteni a piacon, de gyártási kapacitásunk jelenleg erre nem megfelelő. Most, uniós támogatással lehetőségünk nyílt egy használaton kívüli épületrészt felújítani és átalakítani, így ennek köszönhetően egy új gyártórészlegeket és késztermék raktárakat tudunk bekapcsolni a termelésbe.

A munkafolyamatok egymásba kapcsolódása miatt fontos, hogy a különböző raktár, előkészítő és összeszerelő helyiségek közvetlenül egymásból is átjárhatók legyenek, amit a tervezés során messzemenően figyelembe vettünk. A létesítményben a használati meleg vizet a tetőn elhelyezett napkollektorok biztosítják. A beruházással a HAÁSZ Kft. négy új munkahelyet fog létrehozni.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt címe: A Haász Kft. telephelyfejlesztése
Pályázati azonosító: DAOP-1.1.1/E-10-2010-0021

Kedvezményezett: Haász Kft. (6725 Szeged, Kálvária sgt. 87.)

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 59.792.252,- Ft

A kivitelezés időtartama: 2011.10.01-2012.07.31.

Irányító Hatóság: NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség)
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. Telefon: 06 40/638-638

Közreműködő szervezet: DARFÜ Nonprofit Kft. (www.darfu.hu)
6726 Szeged, Közép fasor 1-3. Telefon: 06 62/561-920

Shopping Cart
Scroll to Top