Technológiai fejlesztés a Haász Kft.-nél (Forráskút)

Pályázati támogatásból korszerűsítették a Haász Kft. kültéri játszótéri játékok, felszerelések, ezen belül is kifejezetten az ütéscsillapító talaj gyártási technológiáját Forráskúton.

A Haász Kft. kapacitásbővítése elnevezésű projekt keretében (Projektazonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01602)38.125.500,- Ft-ot nyert el a vállalkozásunk.

A beruházás teljes költsége 54.465.000,- Ft volt, melyből sikerült egy speciális fa,-papír,-műanyag aprító gépet beszerezni, és a beszerzett gép segítségével a fajátszóterek gyártásánál felhalmozódott faipari hulladékból, és egyéb faipari hulladékból, selejtfából fazúzalékot nyerhetünk, melynek felhasználásával egy új típusú ütéscsillapító felületet, egy új típusú terméket tudunk majd előállítani. Ennek köszönhetően költséghatékonyabban egy újfajta előállítású ütéscsillapító felületet gyárthatunk egy teljesen újrahasznosítással készült technológia bevezetésével, mely során semmilyen vegyi anyagot nem használunk majd, így a környezetre ártalmas vegyi anyag sem juthat majd a talajba.

A projekttel a játékgyártáshoz kapcsolódó (kifejezetten az ütéscsillapító talaj gyártási) technológiai fejlesztést, korszerűsítést sikerült megvalósítanunk, ezzel is erősítve a hazai pozíciónkat, hiszen továbbra is célunk, hogy Magyarország településeit, tereit, óvodáit és kertjeit minőségi játékokkal töltsük meg, ezáltal pedig szebbé, mozgalmasabbá tegyük a gyermekek szabadidejét.

A beszerzett gépnek, és az ezzel állított új típusú ütéscsillapító terméknek köszönhetően lehetőséget kapott vállalkozásunk, hogy a termelési kapacitásunkat bővítve kiterjesszük exporttevékenységünket és ezáltal növeljük külföldön is cégünk versenyképességét.

Projekt megnevezése: Haász Kft. kapacitásbővítése
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01602
A támogatás összege: 38.125.500,- Ft (38,13 millió forint)
Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

Shopping Cart
Scroll to Top