Scroll to Top

Pályázatok

Haász Kft. Forráskúti telephelyének energetikai korszerűsítése

A projekt címe: A Haász Kft. Forráskúti telephelyének energetikai korszerűsítése

Pályázati azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-01886

Kedvezményezett: Haász Kft. (6725 Szeged, Kálvária sgt. 87.)

A támogatás összege: 4 447 080 Ft

A kivitelezés időtartama: 2021.01.15-2021.08.31.

TELEPHELYFEJLESZTÉS

Uniós támogatásból korszerűsítették a HAÁSZ Kft. játszótéri eszközöket gyártó részlegét Szegeden, a Kálvária Ipari Parkban.

A HAÁSZ Kft. több mint 59 millió forint uniós támogatást nyert a ‘Telephelyfejlesztés’ című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A 119 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás révén nemcsak a termelési kapacitás növekszik meg, hanem új munkahelyeket is teremtünk.

A HAÁSZ Kft. kültéri játszótéri játékok és felszerelések gyártásával, játékalkatrészek és kiegészítők nagykereskedésével foglalkozik. Vásárlóik gyors és problémamentes kiszolgálását szegedi központunkból látjuk el. Termékeink annyira keresettek, hogy a jelenleginél jóval több árut is tudnánk értékesíteni a piacon, de gyártási kapacitásunk jelenleg erre nem megfelelő. Most, uniós támogatással lehetőségünk nyílt egy használaton kívüli épületrészt felújítani és átalakítani, így ennek köszönhetően egy új gyártórészlegeket és késztermék raktárakat tudunk bekapcsolni a termelésbe.

A munkafolyamatok egymásba kapcsolódása miatt fontos, hogy a különböző raktár, előkészítő és összeszerelő helyiségek közvetlenül egymásból is átjárhatók legyenek, amit a tervezés során messzemenően figyelembe vettünk. A létesítményben a használati meleg vizet a tetőn elhelyezett napkollektorok biztosítják. A beruházással a HAÁSZ Kft. négy új munkahelyet fog létrehozni.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt címe: A Haász Kft. telephelyfejlesztése
Pályázati azonosító: DAOP-1.1.1/E-10-2010-0021

Kedvezményezett: Haász Kft. (6725 Szeged, Kálvária sgt. 87.)

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 59.792.252,- Ft

A kivitelezés időtartama: 2011.10.01-2012.07.31.

Irányító Hatóság: NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség)
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22. Telefon: 06 40/638-638

Közreműködő szervezet: DARFÜ Nonprofit Kft. (www.darfu.hu)
6726 Szeged, Közép fasor 1-3. Telefon: 06 62/561-920

KAPACITÁSBŐVÍTÉS A HAÁSZ KFT. FORRÁSKÚTI TELEPHELYÉN

A pályázati támogatásnak köszönhetően a HAÁSZ Kft. kültéri játszótéri játékokat és felszereléseket gyártó gépparkja új, korszerűbb technológiával lett felszerelve a forráskúti telephelyen.

A Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházása elnevezésű GINOP-1.2.2-16-2017-01045 azonosítószámú projekt keretében a Magyar Állam és az Európai Unió 40 millió Forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a fejlesztés megvalósulásához.

A beruházás teljes költsége 82.503.488,- Ft volt, melyből sikerült megvalósítani a gyártáshoz szükséges technológiai eszközök egy részének megújítását. A beruházásnak köszönhetően költséghatékonyabban precízebb munkát tudunk kivitelezni, mellyel mind a hazai, mind a nemzetközi piacon árbevétel növekedést érhetünk el. A projekt a játékgyártáshoz kapcsolódóan jelentős előnyt biztosít versenytársainkkal szemben.

A projekt keretében beszerzésre került egy JCB 3CX Compact típusú 4 hengeres, közvetlen befecskendezésű vízhűtéses turbódiesel részecskeszűrő nélküli motorral felszerelt kotró rakodógép, mely különböző adapterekkel felszerelve, különböző szélességű kanalakkal, valamint földfúróval lett ellátva. Az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy saját gyártású kültéri bútorainkat egyszerűen telepítsük a megrendelő által kért helyen. A beszerzett eszköz segítségével a korábban bérmunkával teljesített külső megbízásokat váltot ki és jelentős hatékonyságjavulást jelent a cég számára.

A gyártási technológia javítása érdekében egy ALFA LCE-3S lézervágó- és gravírozó géppel bővült gyártórészlegünk, melynek köszönhetően a már gyártott és a jövőben gyártani kívánt eszközök kivágása nagyobb pontossággal, jelentősen jobb minőségben történhet.

A gyártórészlegen belüli könnyebb anyagmozgatás érdekében beszerzésre került egy Toyota Traigo 8FBM20T elektromos és egy HELI CPCD35-W2Y terepes kivitelű diesel üzemű homokvillás targonca üzemű homlokvillás targonca is. Az elektromos targonca a gyártócsarnokon és a raktáron belüli, míg a diesel üzemű targonca a telephely külső udvarán történő anyagmozgatásnál jelent segítséget.

Az eszközök kézi megmunkálásának segítése érdekében beszerzésre került további számos gép, egy BMSY 270 DGH Billenő keretes állítható vágószögű félautomata fűrész, egy Finn-Power P32MS tömlőroppantó, egy SCM F 520 Nova CE normás egyengető gyalugép, egy SCM S630 Nova vastagoló gyalugép, egy SCM MiniMax AS 16 CE hosszlyukfúrógép, egy OMGA T53 CE normás gérvágó fűrész, valamint egy GENIE Z34/22 DC BE Hybrid üzemű új önjáró karos személyemelő.

A felsorolt eszközök együttesen és külön-külön is hozzájárulnak ahhoz, hogy az általunk gyártott eszközök változatosabbak, jobb minőségűek, időtállóbbak legyenek, ugyanakkor jelentős idő- és költségmegtakarítással valósulhasson meg előállításuk.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítés a Haász Kft. Forráskúti telephelyén
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-01045
A támogatás összege: 40.000.000,- Ft

Támogatási intenzitás: 48,482799%
A projekt kezdésének dátuma: 2017.09.04.

A projekt befejezésének dátuma: 2018.09.06.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

A HAÁSZ KFT. TECHNOLÓGIAI GÉPPARKJÁNAK FEJLESZTÉSE (SZEGED)

Pályázati támogatásból korszerűsítették a Haász Kft. kültéri játszótéri játékokat és felszereléseket gyártó technológiai gépparkját Szegeden, a Kálvária Ipari Parkban.

A Haász Kft. termelési kapacitásának bővítése az exportpiac erősödése érdekében elnevezésű projekt keretében (Projektazonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00933)10.185.000,- Ft-ot nyert el a vállalkozásunk.

A beruházás teljes költsége 20.370.000,- Ft volt, melyből a már elavult, fejlesztésre szoruló gépeinket, a gyártáshoz szükséges technológiai eszközeink egy részét sikerült megújítani, modernebb, korszerűbb gépekre cserélni. Ennek köszönhetően költséghatékonyabban precízebb munkát tudunk kivitelezni, mellyel mind a hazai, mind a nemzetközi piacon árbevétel növekedést érhetünk el.

A projekttel a játékgyártáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztést, korszerűsítést sikerült megvalósítanunk, ezzel is erősítve a hazai pozíciónkat, hiszen továbbra is célunk, hogy Magyarország településeit, tereit, óvodáit és kertjeit minőségi játékokkal töltsük meg, ezáltal pedig szebbé, mozgalmasabbá tegyük a gyermekek szabadidejét.

A beszerzett gépeknek köszönhetően lehetőséget kapott vállalkozásunk, hogy a termelési kapacitásunkat bővítve kiterjesszük exporttevékenységünket és ezáltal növeljük külföldön is cégünk versenyképességét.

Projekt megnevezése: Haász Kft. termelési kapacitásának bővítése az exportpiac erősödése érdekében
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00933
A támogatás összege: 10.185.000,- Ft (10,19 millió forint)
Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A HAÁSZ KFT.-NÉL (FORRÁSKÚT)

Pályázati támogatásból korszerűsítették a Haász Kft. kültéri játszótéri játékok, felszerelések, ezen belül is kifejezetten az ütéscsillapító talaj gyártási technológiáját Forráskúton.

A Haász Kft. kapacitásbővítése elnevezésű projekt keretében (Projektazonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01602)38.125.500,- Ft-ot nyert el a vállalkozásunk.

A beruházás teljes költsége 54.465.000,- Ft volt, melyből sikerült egy speciális fa,-papír,-műanyag aprító gépet beszerezni, és a beszerzett gép segítségével a fajátszóterek gyártásánál felhalmozódott faipari hulladékból, és egyéb faipari hulladékból, selejtfából fazúzalékot nyerhetünk, melynek felhasználásával egy új típusú ütéscsillapító felületet, egy új típusú terméket tudunk majd előállítani. Ennek köszönhetően költséghatékonyabban egy újfajta előállítású ütéscsillapító felületet gyárthatunk egy teljesen újrahasznosítással készült technológia bevezetésével, mely során semmilyen vegyi anyagot nem használunk majd, így a környezetre ártalmas vegyi anyag sem juthat majd a talajba.

A projekttel a játékgyártáshoz kapcsolódó (kifejezetten az ütéscsillapító talaj gyártási) technológiai fejlesztést, korszerűsítést sikerült megvalósítanunk, ezzel is erősítve a hazai pozíciónkat, hiszen továbbra is célunk, hogy Magyarország településeit, tereit, óvodáit és kertjeit minőségi játékokkal töltsük meg, ezáltal pedig szebbé, mozgalmasabbá tegyük a gyermekek szabadidejét.

A beszerzett gépnek, és az ezzel állított új típusú ütéscsillapító terméknek köszönhetően lehetőséget kapott vállalkozásunk, hogy a termelési kapacitásunkat bővítve kiterjesszük exporttevékenységünket és ezáltal növeljük külföldön is cégünk versenyképességét.

Projekt megnevezése: Haász Kft. kapacitásbővítése
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01602
A támogatás összege: 38.125.500,- Ft (38,13 millió forint)
Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

RUGALMAS FOGLALKOZTATÁSI FORMÁK BEVEZETÉSE A HAÁSZ KFT-NÉL (SZEGED ÉS FORRÁSKÚT)

Pályázati támogatásból kialakításra kerültek új rugalmas munkakörök, munkahelyek a Haász Kft. kültéri játszótéri játékokat és felszereléseket gyártó szegedi, Kálvária Ipari Parkban lévő és forráskúti telephelyén.

Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése a Haász Kft-nél elnevezésű projekt keretében (Projektazonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00518)11.987.160,- Ft-ot nyert el a vállalkozásunk.

A projekt során új rugalmas munkakörök, családbarát munkahelyek kerültek kialakításra. A tanácsadási tevékenységek és a képzés, műhelymunkák megvalósulásával kötetlen munkaidő és otthoni munkavégzéssel kombinált rugalmas munkaidő lett bevezetve, új munkavállalók felvételére kerülhetett sor. Az átalakítások sikeres végrehajtásához beszerzésre kerültek számítás,- és iroda technikai eszközök illetve egy speciális asztalosipari tervezőprogram is. Ennek köszönhetően rugalmasabban, költséghatékonyabban precízebb munkát tudunk kivitelezni.

A projekttel a rugalmas foglalkoztatást és az eszközállomány korszerűsítését sikerült megvalósítanunk, ezzel is erősítve a hazai pozíciónkat, hiszen továbbra is célunk, hogy Magyarország településeit, tereit, óvodáit és kertjeit minőségi játékokkal töltsük meg, ezáltal pedig szebbé, mozgalmasabbá tegyük a gyermekek szabadidejét.

Projekt megnevezése: Rugalmas foglalkoztatási formák bevezetése a Haász Kft-nél
Projektazonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00518
A támogatás összege: 11.987.160,- Ft (11,99 millió forint)
Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

A HAÁSZ KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató által 2017. november 6-án meghirdetett ,,A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívás alapján a Haász Kft. 15 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert meg.

A beruházás teljes költsége 31.250.000,- Ft volt, melyből sikerült megvalósítani a gyártáshoz szükséges technológiai eszköz beszerzését, egy professzionális porfestő, színterezőbe berendezést. A beruházásnak köszönhetően költséghatékonyabban precízebb munkát tudunk kivitelezni, mellyel mind a hazai, mind a nemzetközi piacon árbevétel növekedést érhetünk el. A projekt a játékgyártáshoz kapcsolódóan jelentős előnyt biztosít versenytársainkkal szemben.

A kültéri játszóterek, és felnőtt játszóparkok, kültéri edzőgépek gyártásával már több mint 20 éve foglalkozik a cég. A jelen beruházás következtében olyan speciális kültéri tornapályák felületkezelésére alkalmazható ez az új módszer amelyeket túraútvonalakon, erdőkben, futópályák mellett, egészségturisztikai szempontból jelentős hotelek, szállásadóhelyek kertjeiben tudunk elhelyezni. Amelyeken az erősítés, nyújtás, húzódzkodás játékosan, a friss levegőn elvégezhetőek lennének. Magyarországon az egészséges társadalom és jólét keretében Nemzeti intelligens stratégiához kapcsolódik. Eszközeink eleget tesznek a játszótéri balesetvédelmi szabályzatnak is, és nem csak a kondicionáló gépek számára előírt követelményeknek.

A vállalkozásunk által eddig nem végzett tevékenységhez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jön létre. A projekt megvalósítása előtt a porfestést nem a cégünk készítette, alvállalkozókkal végeztettük, a Magyar Állam és Európa Unió támogatásának köszönhetően beszerzésre került egy professzionális porfestő, színterező berendezés.

A jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen módosított, vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jön létre a festőrendszer kiépítésének hatására

A jelenlegi gyártó tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési módszer alkalmazása jön létre, hiszen egy helyen zajlik a gyártás egy részével, szakképzett munkatársaink felügyelik a technológiai folyamatot.

A fejlesztés során a festő technológiai sort a telephelyünkön helyeztük üzembe, így az ott készített termékeink gyártása, festése is megoldott lett. Ezzel a cégünk számára innovatív fejlesztéssel hatékonyságunkat, versenyképességünket is növelni tudjuk, szem előtt tartva a költséghatékonyságot is.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: A Haász Kft. versenyképességének növelése
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-01802
A támogatás összege: 15.000.000,- Ft

Támogatási intenzitás: 48 %
A projekt kezdésének dátuma: 2018.04.01

A projekt befejezésének dátuma: 2018.09.30

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

Shopping Cart
Scroll to Top