Scroll to Top

Kapacitásbővítés a Haász Kft. Forráskúti telephelyén

A pályázati támogatásnak köszönhetően a HAÁSZ Kft. kültéri játszótéri játékokat és felszereléseket gyártó gépparkja új, korszerűbb technológiával lett felszerelve a forráskúti telephelyen.

A Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházása elnevezésű GINOP-1.2.2-16-2017-01045 azonosítószámú projekt keretében a Magyar Állam és az Európai Unió 40 millió Forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a fejlesztés megvalósulásához.

A beruházás teljes költsége 82.503.488,- Ft volt, melyből sikerült megvalósítani a gyártáshoz szükséges technológiai eszközök egy részének megújítását. A beruházásnak köszönhetően költséghatékonyabban precízebb munkát tudunk kivitelezni, mellyel mind a hazai, mind a nemzetközi piacon árbevétel növekedést érhetünk el. A projekt a játékgyártáshoz kapcsolódóan jelentős előnyt biztosít versenytársainkkal szemben.

A projekt keretében beszerzésre került egy JCB 3CX Compact típusú 4 hengeres, közvetlen befecskendezésű vízhűtéses turbódiesel részecskeszűrő nélküli motorral felszerelt kotró rakodógép, mely különböző adapterekkel felszerelve, különböző szélességű kanalakkal, valamint földfúróval lett ellátva. Az eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy saját gyártású kültéri bútorainkat egyszerűen telepítsük a megrendelő által kért helyen. A beszerzett eszköz segítségével a korábban bérmunkával teljesített külső megbízásokat váltot ki és jelentős hatékonyságjavulást jelent a cég számára.

A gyártási technológia javítása érdekében egy ALFA LCE-3S lézervágó- és gravírozó géppel bővült gyártórészlegünk, melynek köszönhetően a már gyártott és a jövőben gyártani kívánt eszközök kivágása nagyobb pontossággal, jelentősen jobb minőségben történhet.

A gyártórészlegen belüli könnyebb anyagmozgatás érdekében beszerzésre került egy Toyota Traigo 8FBM20T elektromos és egy HELI CPCD35-W2Y terepes kivitelű diesel üzemű homokvillás targonca üzemű homlokvillás targonca is. Az elektromos targonca a gyártócsarnokon és a raktáron belüli, míg a diesel üzemű targonca a telephely külső udvarán történő anyagmozgatásnál jelent segítséget.

Az eszközök kézi megmunkálásának segítése érdekében beszerzésre került további számos gép, egy BMSY 270 DGH Billenő keretes állítható vágószögű félautomata fűrész, egy Finn-Power P32MS tömlőroppantó, egy SCM F 520 Nova CE normás egyengető gyalugép, egy SCM S630 Nova vastagoló gyalugép, egy SCM MiniMax AS 16 CE hosszlyukfúrógép, egy OMGA T53 CE normás gérvágó fűrész, valamint egy GENIE Z34/22 DC BE Hybrid üzemű új önjáró karos személyemelő.

A felsorolt eszközök együttesen és külön-külön is hozzájárulnak ahhoz, hogy az általunk gyártott eszközök változatosabbak, jobb minőségűek, időtállóbbak legyenek, ugyanakkor jelentős idő- és költségmegtakarítással valósulhasson meg előállításuk.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Kedvezményezett neve: Haász Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Kapacitásbővítés a Haász Kft. Forráskúti telephelyén
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-01045
A támogatás összege: 40.000.000,- Ft

Támogatási intenzitás: 48,482799%
A projekt kezdésének dátuma: 2017.09.04.

A projekt befejezésének dátuma: 2018.09.06.

köszönet

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a
Nemzetgazdasági Minisztérium, mint támogató által valósult meg.

Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei:
Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.
Postafiók címe: 1369 Budapest Pf.: 481.
Telefax: +36-1-795-0716
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium

Shopping Cart
Scroll to Top