CSÚSZDA – Szórakozás és fejlesztés

A játszótér a gyermekek fejlesztésében központi szerepet játszik. A szociális készségeik kialakulásához először itt kerülnek kapcsolatba más gyerekekkel, a mozgásfejlődésben kulcsszerepet játszanak a különböző játszótéri eszközök. Egy biztonságos teret kapnak, ahol kipróbálhatják magukat. A hintáról már volt szó, lássuk, mi a helyzet a csúszdával.

Mi történik a csúszdán?

A gyermek idegrendszeri fejlődéséhez sokféle ingerre van szükség, nem véletlen, hogy a kisbabák mindent megtapintanak, megszagolnak, esetleg a szájukba véve megkóstolnak. Később a gyermekek egyre önállóbban mozognak, kialakul az egyensúlyérzék. A játszótéren próbára tehetik magukat. A csúszda is egy ilyen próbatétel.

A csúszdára fel kell mászni, aztán le kell csúszni. Felnőttként nem tűnik nagyon bonyolultnak, nem is hinnénk, hogy mennyi mindent kell összehangolnia az agynak. Elsősorban szükséges a térlátás. A gyermek megtapasztalja a magasságot. Be kell ülni a csúszdába, ami a mozgáskoordináció fejlesztésében segít. A gyermekek megtanulják, hogyan tudják biztonságosan elhelyezni magukat, hogy utána lecsúszhassanak. Fejlődik az egyensúlyérzék és a térérzékelés is.

BLUE RABBIT termékeinkkel otthoni játszóteret alakíthat ki – csúszda is kapható!

Ha a csúszda nem szeretem játék…

 Lehet, hogy eleinte a gyermek ijesztőnek találja a csúszdát. Ha néhány alkalom után sem szereti meg, akkor lehet, hogy az egyensúlyérzékével van problémája, ilyenkor érdemes felkeresni egy szakembert.

Scroll to Top